Závodění na Rejvíze - lednový trojboj

 

Sice se letos nedá mluvit o zimě jak jsme ji znali před lety, ale i tyto stále slabé sněhové podmínky umožnily na Rejvíze konání několika závodů spojených s lyžařským běžeckým sportem.

Prvním z větších závodů byla Vodohospodářská třicítka. Start tohoto již tradičního závodu se konal 21. 1.  u Penzionu Rejvíz a konec měl u Férovky. Cesta však byla delší. Na trasách upravených spolekem pro rozvoj Rejvízu  se přes 400 amatérských závodníků uchýlilo směrem na lesní trasy k Opavské chatě. Z příjemného amatérského závodu se nám podařilo ulovit několik hezkých záběrů...

Český pohár v Lyžařské orientačním běhu (LOB) následující víkend 28.-29.1. byl na Rejvíze premiérou. Od úterka do pátku se vyslanci tohoto zajímavého sportu usídlili na Férovce a připravovali stanoviště a cesty k nim. Na 200 účastníků pak v sobotu i v neděli zaplnili prostor kolem Férovky i v ní.

Komorní závody polského veterinárního spolku byly pro Férovku tečkou v sérii tří po sobě jdoucích víkendů, kdy se na nás paní zima usmála.

Kéž by tomu bylo i nadále a v dalších letech. Férovka a celý Rejvíz zase jistě rád poslouží tomuto krásnému sportu. 

DL